Un barbat banuit de repetate furturi din locuinte, retinut de politistii salontani si arestat de magistrati

Marți, 25 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Salonta au identificat și cercetat un bărbat de 32 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii salontani îl bănuiec pe acesta că, în perioada aprilie – septembrie a.c., ar fi comis patru infracțiuni de furt calificat și alte trei infracțiuni de tentativă de furt calificat din diverse imobile de pe raza municipiului Salonta, provocând un prejudiciu total estimat la 10.910 lei.

Astfel, în urma activităților de investigare și cercetare efectuate, polițiștii salontani îl bănuiesc pe acesta că, la 1 aprilie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din Salonta și ar fi sustras o butelie pentru aragaz, precum și șapte plapume și perne cu pene de gâscă, provocând un prejudiciu estimat la 1.350 lei.

De asemenea, acesta este bănuit că, în noaptea de 23 spre 24 iulie a.c., în intervalul orar 23.30 – 06.00, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui imobilul din Salonta, iar apoi, dintr-o încăpere a locuinţei, ar fi sustras dintr-o geantă un portmoneu cu 700 lei.

Același bărbat este bănuit că, în noaptea de 5 august a.c., în intervalul orar 05.30 – 07.30, ar fi  pătruns prin escaladare în curtea altui imobilul din Salonta și apoi în locuință, de unde ar fi sustras trei telefoane mobile în valoare de 3.000 lei și 60 lei, provocând un prejudiciu total estimat la 3.060 lei.

Polițiștii salontani îl bănuiesc pe acesta că, în noaptea de 18 spre 19 august a.c., ar fi pătruns prin escaladarea geamului într-o locuință din Salonta și ar fi sustras un motofierăstrău și un rotopercutor, cauzând un prejudiciul total estimat la 5.000 lei.

Salontanul de 32 de ani este, de asemenea, bănuit că, în noaptea de 28 spre 29 august a.c., ar fi pătruns prin folosirea de chei potrivite într-o altă locuință din Salonta, ar fi răvășit bunurile din interiorul locuinței, fără însă a sustrage vreun bun și fără a cauza vreun prejudiciu material.

Totodată, acesta este bănuit că, în noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., la ora 23.22, ar fi pătruns prin efracție într-un alt imobil din Salonta, cu intenția de a sustrage bunuri, fiind întrerupt în activitatea infracțională de declanșarea sistemului de alarmă al imobilului. Prejudiciul cauzat astfel a fost estimat la 300 lei.

Cel în cauză este bănuit că, tot în noaptea de 15 spre 16 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unei locuințe din Salonta, iar apoi, prin efracție, în holul locuinței, fără a sustrage bunuri, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 500 lei.

În urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, cel în cauză a fost reținut de polițiștii salontani pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Miercuri, 26 septembrie a.c., acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri