Un bărbat care ar fi sustras bani și bijuterii dintr-o locuință, reținut de polițiștii bihoreni și arestat de magistrați

foto ilustrativ

Miercuri, 20 decembrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției orașului Nucet au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 33 de ani, din localitatea Nucet, județul Bihor, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză de polițiștii din Nucet împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei, bărbatul este bănuit că, la data de 25 octombrie a.c., în intervalul orar 09.30 – 13.45, ar fi pătruns prin escaladare și efracție în locuința unor cunoștințe din Nucet și, dintr-o încăpere, ar fi sustras 50.000 de lei, 5.000 de euro și aproximativ de 700 de grame de bijuterii din aur.

Joi, 21 decembrie a.c., polițiștii Poliției orașului Nucet l-au prezentat pe bărbatul de 33 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Beiuș, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Beiuș a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Poliției orașului Nucet din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie informația
Alte știri