Un bărbat din Bihor, sancționat după ce a transportat peste 100 mc de lemne, fără proveniență legală

foto: arhiva

Peste 100 de metri cubi de lemne de foc, fără proveniență legală, în valoare de peste 24.000 de lei, confiscați valoric de polițiștii de la delicte silvice, de la un transportator autorizat.

La data de 20 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în urma unui alt control efectuat, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au constatat că, în perioada 16 noiembrie 2023 – 12 martie a.c., un bărbat de 27 de ani, din localitatea Săcueni, județul Bihor, în calitate de transportator profesionist autorizat, ar fi efectuat 54 de transporturi de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, cu o autoutilitară, în total, 103,37 de metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală.

În consecință, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 103,37 de metri cubi de lemne de foc, în valoare de 24.011 lei.

Distribuie informația
Alte știri