Un barbat din Bors, arestat pentru complicitate la evaziune fiscala de 2 milioane de lei

Miercuri, 28 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor un bărbat de 44 de ani, din comuna Borș, județul Bihor, bănuit de săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2011 – 2014, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale orădene cu comportament de tip „fantomă”, ar fi întocmit și emis facturi fiscale fără justificare economică sau comercială, în valoare de aproximativ 7.000.000 lei, care nu reflectă operaţiuni comerciale reale, nefiind realizată în fapt achiziţia sau prestarea serviciului menționat în respectivele documente, în favoarea a 15 societăți comerciale – nouă din județul Bihor, patru din București, una din județul Iași și una din județul Satu Mare, în scopul favorizării și sustragerii societăților beneficiare sus-menționate de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului. Reprezentanții celor 15 societăți comerciale sunt cercetați de polițiștii de investigare a criminalității economice în aceeași cauză, fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 2.169.578 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri