Un bihorean a condus delegaţia României la cel de-al patrulea Comitet deschis al reprezentanţilor permanenţi la Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu

Foto: agerpres.ro

Vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Dorin Corches, a condus delegaţia României la cel de-al patrulea Comitet deschis al reprezentanţilor permanenţi la Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (OECPR-4) la sediul UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu). Evenimentul a avut loc în Nairobi, Kenya, în perioada 4-8 martie, informează Ministerul Mediului.

În calitatea de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene, România a organizat o serie de reuniuni între statele membre ale Uniunii Europene şi alţi parteneri importanţi în negociere. Au fost negociate peste 30 de proiecte de rezoluţii ce vizează printre altele domenii precum: protejarea mediului marin de activităţile costiere, acţiuni vitale în economia circulară, infrastructura durabilă, geo-inginerie, guvernanţa privind micro-plasticul şi deşeurile marine, soluţii inovatoare pentru managementul deşeurilor solide, contribuţia transportului în sectorul de calitate a aerului şi schimbări climatice, achiziţiile publice durabile, biodiversitate şi degradarea solului.

Comitetul Deschis al Reprezentanţilor Permanenţi la UNEP e urmat de cel mai înalt for de mediu la nivel mondial – Cea de-a patra sesiune a Adunării ONU de Mediu a UNEP, care are loc în perioada 11 – 15 martie la sediul UNEP în Nairobi, Republica Kenya, conform agerpres.ro.

FOto: agerpres.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri