Un bihorean bănuit că ar fi tâlhărit două femei în cursul aceleiași dimineți a fost prins cu sprijinul prompt al doi cetățeni 

Joi, 5 decembrie a.c., în jurul orei 10.02, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat un bărbat de 41 de ani, din comuna Curtuișeni, județul Bihor, bănuit de săvârșirea, în cursul aceleiași zile, a unei infracțiuni de tâlhărie și a unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, în jurul orei 10.00, în timp ce o femeie de 48 de ani, din municipiul Oradea, se deplasa pe strada Olimpiadei din Oradea, ar fi deposedat-o de o poșetă care conținea 8 lei, un ceas și alte lucruri personale, pe care i-a smuls-o din mână, iar apoi a fugit.

Bărbatul a fost prins de doi martori, care au fugit după el până pe strada Magnoliei, în apropierea locului faptei și l-au imobilizat până la sosirea poliției. Pe această cale, Poliția Bihoreană le mulțumește celor doi cetățeni, pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Prejudiciul provocat astfel a fost estimat la 73 de lei și a fost recuperat integral de polițiștii orădeni.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei îl bănuiesc pe bărbatul de 41 de ani că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 06.00, în timp ce o femeie de 43 de ani, din comuna bihoreană Cauaceu, se deplasa tot pe strada Olimpiadei din Oradea, ar fi deposedat-o, prin violență, de o poșetă pe care o avea asupra sa și care conținea un portmoneu cu 120 de lei, un card bancar și alte bunuri.

În urma agresiunii, bihoreanca de 43 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare două zile de îngrijiri medicale și un prejudiciu material estimat la 250 de lei, recuperat parţial de polițiștii orădeni de la cel în cauză.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe bihoreanul de 41 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Vineri, 6 decembrie a.c., acesta va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată și tâlhărie.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bihoreanului.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri