Un bihorean care a distrus mai multe locuințe și l-a agresat pe unul dintre proprietari, a ajuns după gratii

Foto: ziarulincomod.ro

Marți, 14 februarie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 34 de ani, din  localitatea Tinca, județul Bihor, bănuit de comiterea, în concurs, a infracțiunilor de tâlhărie calificată, distrugere, tentativă la furt calificat și violare de domiciliu.

Din cercetări a reieșit că, la 8 februarie a.c., în jurul orei 01.22, ar fi pătruns prin efracție în sediul unei societăți comerciale din localitatea Tinca, județul Bihor, de unde ar fi încercat să sustragă bani sau bunuri de valoare, fără a găsi, însă, iar ulterior, aflându-se în interiorul imobilului, ar fi a incendiat, cu ajutorul unei brichete, diverse documente, cauzând un prejudiciu estimat la 1.500 de lei.

Bărbatul este bănuit că, în aceeași noapte, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui imobil din imediata apropiere, iar apoi, prin grădină, în curtea unui alt imobil din Tinca și, profitând de faptul că ușa locuinței fusese lăsată neasigurată, a intrat înăuntru, tot pentru a sustrage bunuri, însă, surprins fiind de proprietar, un bărbat de 37 de ani, l-ar fi agresat, provocându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare între 2 și 3 zile de îngrijiri medicale.

Odată ajuns în curtea aceleiași locuințe, bărbatul este bănuit că ar fi distrus, cu coada unei mături, geamul de la ușa de acces în imobil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 500 de lei.

Miercuri, 15 februarie, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca l-au prezentat pe bărbatul de 34 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri