Un centru modern de formare profesională va fi amenajat la subsolul Corpului C1 din incinta Maternității din Oradea

Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a solicitat Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), întrunită săptămâna trecută, aviz Arhitect Șef pentru dezvoltarea infrastructurii spitalicești a Compartimentul Terapie Intensivă – Nou născuți din cadrul Staționarului III, situat pe Calea Clujului, nr. 50.

„Funcțiunea principală a centrului de formare va fi aceea de a găzdui cursuri de formare medicală. Astfel, subsolul policlinicii, momentan neamenajat, va primi o nouă utilitate și funcțiune, urmând să contribuie la formarea medicală continuă a personalului care deservește Compartimentul ATI, Nou-Născuți. Prin urmare, aici vor fi amenajate 3 săli de simulare, o cameră de control din care se vor supraveghea sălile de simulare și o sală de curs”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Totodată, centrul de formare va avea mai multe spații auxiliare, respectiv: hol de așteptare, grupuri sanitare, birou de primire, spații de depozitare materiale didactice și alte echipamente.

Proiectul propune un acces pe latura sudică a clădirii, care va face legătura dintre curtea de intrare în spital si subsolul clădirii.

Zona propusă pentru amenajare este de 254,9 m², din totalul suprafeței construite a subsolului de  517,3 m².

Distribuie informația
Alte știri