Un cioban din Bihor reclama la Ministerul Agriculturii fraude și abuzuri cu banii europeni

Subvenții uriașe se scurg anual în buzunarele băieților deștepți din agricultura, prin amabilitatea reprezentanților statului, avertizeaza trei fermieri intr-o plangere transmisa ministrului agriculturii, Petre Daea. Potrivit agroinfo.ro care a intrat in posesia documentului, semnatarii sunt Ghiță Ciobanul,cunoscut din reclamele la telefonie, Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari oieri din Argeș si Ionică Sterp, un cioban din comuna Madaras, judetul Bihor.

Cei trei fermieri sustin ca ajutoarele trimise de Uniunea Europeană pentru agricultură i-ar îmbogăți pe smecheri și i-ar falimenta pe fermieri.

„O adevărată bătaie de joc și o fraudă imensă. Autoritățile Europene ar fi șocate dacă ar cunoaște dimensiunea reală a fenomenului. Autoritățile Române nu doresc și nu sunt în stare să facă lumină în acest caz”, scriu ciobanii in scrisoarea adresata reprezentantilor Guvernului.

Ministerul Agriculturii îi asigură pe cei trei fermieri printr-o adresă că aceste dezvăluiri vor fi supuse unei anchete și rezultatul va fi comunicat Secretariatului General al Guvernului. De altfel, cei trei s-au si intalnit ,vineri , cu ministrul Petre Daea. Citeste mai departe

Distribuie informația
Alte știri