Un colţ de rai, imortalizat de un artist născut la Oradea

Pe simezele galeriei „Euro Foto Art” figurează, de vineri, 96 de fotografii color realizate de Mariana Scubli.
Lucrările au fost prezentate de către Ștefan Tóth, președintele Asociației „Euro Foto Art” și artistul fotograf Felician Săteanu din Baia Mare. Momentele muzicale au fost oferite de interpreta de muzică populară Bianca Popa, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea, pregătită de profesoara Aurica Bontu.

Expoziţia „Întoarcerea ACASĂ” relevă frumuseţile pure ale Maramureşului, frumuseţi pe care Mariana Scubli(Nistor) vrea să le prezinte şi concetăţenilor ei. Asta pentru că s-a născut în Oradea unde a absolvit Colegiul Național „Em Gojdu”, iar după 20 de ani, ca inginer de profesie, viaţa a purtat-o spre Maramureş.

“Ne oferă aici imagini fotografice cu candoarea şi puritatea unui copil care descoperă o lume. Această lume descoperită de Mariana probabil foarte curînd va dispărea, dar aceste imagini vor rămâne ca document al unei culturi, a unei civilizaţii, a unei identităţi specifice Maramureşului. Un fotograf are trei mari bucurii: când descoperă subiectul, când vede că i-a ieşit ce a vrut să surprindă, când poate să-l etaleze, să-l expună publicului şi publicul se bucură la fel de mult ca şi fotograful”, a afirmat artistul fotograf, Felician Săteanu.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri