Un cunoscut afacerist trimis in judecata de DNA Oradea, condamnat la ani grei de inchisoare

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații Tribunalului București, pe numele unui bărbat de 50 de ani, din Chișineu-Criș, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani și 6 luni pentru săvârșirea de infracțiuni economice, se arata intr-un comunicat al IPJ Arad.

Este vorba de Stelian Vlăduț Tulcan – al cărui „Dosar RAFINĂRIA” a fost celebru în presa locală și centrală acum doi-trei ani. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad.

În luna iulie, 2014, Stelian Tulcan, patronul rafinăriei din Chişineu Criş, Gabriel Răsvan Toader – director general în Ministerul Economiei şi Carla Postolache – om de afaceri în Bucureşti, au fost reţinuţi de DNA Oradea, într-o cauză privind evaziune fiscală şi corupţie (luare și dare de mită). Reţinerile au survenit într-un dosar în care, pe 6 mai, DNA informa că procurorii anticorupţie din Oradea cercetează indicii de evaziune fiscală prin importuri de produse petroliere, în perioada 2009 – 2011, cu un prejudiciu estimat la 13,5 milioane de lei. Astfel, pe 6 mai, 2014, procurorii DNA Oradea, sprijiniţi de DGA Bihor, IPJ Bihor şi SRI Arad, au efectuat trei percheziţii în localităţile Chişineu Criş şi Apateu, inclusiv la rafinăria şi hotelul administrat de Stelian Tulcan.

În urma cercetărilor derulate, procurorii DNA Oradea suspectează că evaziunea fiscală s-a ridicat la circa 6 milioane de euro.

Distribuie informația
Alte știri