Un cunoscut sociolog și criminolog italian lansează la Oradea cartea „Bandele de stradă”

Sociologul-criminolog Luca Vincenti, care ani de zile a studiat găştile de cartier din Genova, urmărindu-le mişcările şi chiar înfiltrându-se în ele, îşi va lansa la Oradea cartea „Bandele de stradă”.

Volumul este un veritabil studiu, pentru că autorul a cercetat preistoria bandelor, dar şi dezvoltarea lor. De asemenea, Vincenti a reuşit să descifreze codurile bandelor, ba chiar pe unii membri i-a intervievat. „Este o cercetare pe care autorul a realizat-o cu mult interes şi curaj.
Luca Vincenti ne vorbeşte despre valori, norme, mentalitate, despre modul în care sunt botezaţi cei noi intraţi în bandă, despre sexul la care sunt supuse femeile, despre veterani şi modul în care aceştia se comportă în închisoare. Nu în ultimul rând, autorul relatează şi despre cazul bandelor ultra şi Naziskin. Aflăm din carte, modul în care tinerii care fac parte din bande se îmbracă, dar şi despre gesturile care îi diferenţiază de ceilalţi”, se arată în invitaţia transmisă de organizatorii evenimentului.

Lansarea cărţii va avea loc joi, 24 mai, la ora 12, în sala Practipass a Facultăţii de Ştiinţe-Socio Umane din cadrul Universităţii din Oradea. Evenimentul va fi moderat de profesorul Adrian Hatos. De asemenea, Vincenti va discuta cu elevii şi studenţii despre delincvenţă. Până acum, cartea a mai fost lansată la Universităţile din Bucureşti, Arad, Timişoara şi Iaşi.

Distribuie informația
Alte știri