Un CV bun poate fi cheia succesului

Novorésumé, așa se numește proiectul menit să pună la dispoziția persoanelor care urmează să se angajeze un design de Curriculum Vitae care nu poate da greș. Letai Cristian este un student care acum 4 ani pleca la studii în Danemarca cu prea puține așteptări. Însă, împreună cu alți doi studenți români, Ștefan Polexe și Andrei Kurtuy, au pus bazele Novoresume, o platformă web cu ajutorul căreia orice utilizator se poate alege cu un CV atractiv și adaptat cerințelor experților în resurse umane.

cl-interIdeea platformei le-a venit în urma unei discuții legate de modul în care Cristian (foto – arhiva personala)  a reușit să obțină un loc de muncă cu ajutorul CV-ului său. Acesta a fost anagajat pe poziția de student assistant la o bancă de prestigiu din Copenhaga. Fiind un multimedia designer, și-a personalizat CV-ul, iar după angajare a aflat că acesta a avut un impact major asupra deciziei anagajatorului, fiind ales dintr-un număr de 90 de studenți.  “Am obținut un job de student la Saxo Bank, în mare parte datorită CV-ului meu care ieșea în evidență prin anumite elemente grafice ieșite din comun. Ne-a venit ideea de a crea o aplicație web în care eu să fac design-ul mai multor modele de CV, iar utilizatorul să își introducă pur și simplu informația fără a fi nevoit să se îngrijoreze de alegerea fontului, a aliniamentului, a culorilor, a secțiunilor, etc.”

Promovare cu ajutorul persoanajelor SF

Darth Vader, personajul negativ din Star Wars, sau Deadpool, cel mai nou personaj al Marvel, sunt cobaii pregătiți să își depună CV-ul la orice oră. Ambele au devenit virale în scurt timp, semn că promovarea prin folosirea personajelor SF în calitate de carte de vizită a proiectului a avut succes. “Am decis să includem și unele informații amuzante astfel încât materialul să fie educațional dar și amuzant în același timp. Un motiv pentru care le-am ales este că sunt cunoscute internațional de multă lume, iar popularitatea lor asigură faptul că lumea va aprecia ce am creat.”

Succes garantat atât în Copenhaga cât și pe meleaguri românești

Conform specialiștilor, când angajatorul se prezintă la interviu are la dispoziție 7 secunde să impresioneze un expert în resurse umane, fapt pentru care după parcurgerea CV-urilor, angajatorului i-ar putea rămâne întipărit în minte unul atractiv ca și design și conținut. Este exact ceea ce promite acest model printr-un design modern și prin simplitatea cu care poate fi parcurs. Succesul Novorésumé a prins viață în țara nordică, dar și în Cluj-Napoca și București. “Modelele noastre au fost primite bine în Danemarca, atât în rândul studenților cât și în rândul angajatorilor. Studenții apreciază faptul că aplicația noastră web le permite să își creeze un CV modern într-un timp foarte scurt, iar angajatorii apreciază că informația poate fi citită mult mai rapid și intuitiv de pe modelele noastre. Un utilizator al website-ului nostru a primit un feedback pozitiv despre CV-ul lui de la una dintre cele mai mari companii de televiziune din Danemarca, ceea ce ne-a bucurat enorm.”

În ceea ce privește investițiile, Cristian susține că timpul a fost resursa principală și nu banii. Au achiziționat numele domeniului, hosting-ul website-ului, anumite fonturi, certificatul de securitate și altele. După terminarea studiilor, vor să se întoarcă în țară, la Cluj și să acționeze în domeniul IT. Totodată vor să aducă modelul pe piața clujeană deoarece “încep să apară mai multe start-up-uri și companii străine, care credem că îl vor aprecia”, spune acesta.

“E rezultatul anilor de studiu și al muncii depuse de mine dar și de echipă. Suntem mândri de ce am reușit să realizăm și suntem fericiți că putem ajuta alți oameni care la randul lor sunt mulțumiți de platformă. Aș minți daca aș zice că nu îl văd ca și o sursă de venit pe viitor.”

Beatrice Bungo

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri