Un dascăl din Bihor, printre câștigătorii competiției naționale ”Creatori de educație” 2019

Un dascăl din Bihor se află printre câștigătorii competiției naționale ”Creatori de educație”, ediția 2019, dintr-un total de 30 selectați. Este vorba de prof Mirela Gabriela Tanc de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, cu proiectul „ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine”.

„Pentru a-i apropia pe elevi de materia pe care o predau, am creat materiale educaționale inspirate din ceea ce le place elevilor cel mai mult… Am apelat la jocul MineKraft pentru a-i convinge să citească, propunându-le să creeze ”lumi” și personaje din cărțile citite, pe care să le prezinte. Metoda s-a bucurat de mare succes, ceea ce i-a făcut pe cei de la MicroSoft să descopere că acest joc poate fi utilizat la mai toate materiile scolare. Încerc să predau/evaluez noțiunile din programă, pe placul lor prin jocuri create de mine pe platformele: Kahhot, Quizizz sau Learning App. Învățând literatura direct de la scriitori: de la Robyn Yardi din Santa Barbara am învățat să creăm personaje literare, iar cu ajutorul Triciei Brawn din Alaska au înțeles mai bine trăsăturile basmului. Am creat și aplicat metode/strategii care personalizează învățarea: Anuarul familiei, Capsula timpului, Melodia preferată/comentată/analizată gramatical, Jurnal de Conversație al familiei, Steaguri tibetane purtătoare de mesaje, Istoria bunicilor mei etc”, spune prof Mirela Gabriela Tanc.

Câștigătorii competiției naționale ”Creatori de educație”au fost desemnați în urma unei proceduri de selecție, derulată în perioada 13 iulie – 9 septembrie 2019. Ei vor fi recompensați de către Ministerul Educației Naționale, în cadrul unei gale de premiere, dar și promovați public, astfel încât educația de calitate să beneficieze de cât mai multe repere.

Distribuie informația
Alte știri