Un detinut s-a sinucis, sambata seara, in Penitenciarul Oradea. Comunicatul institutiei

Iîn data de 19.11.2016, la ora 22.15, numitul T.L.M., arestat preventiv pentru infracțiunea de omor, a fost găsit spânzurat cu un cearceaf legat de dușul din baia camerei din infirmeria unității, de către deținutul cu care era cazat. S-a anunțat de îndată agentul supraveghetor și asistentul medical de serviciu care a aplicat primele manevre de resuscitare. La ora 22.20 a fost apelat numărul unic de urgență 112, iar la 22.30, un echipaj SMURD a continuat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire la ora 23.20, s-a constatat decesul. Menționăm că deținutul se afla în evidențele cabinetului medical cu afecțiuni cronice psihice.

A fost informat Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor și Serviciul de Medicină Legală care efectuează cercetări în cauză.

La nivelul instituției a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunțat: familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Distribuie informația
Alte știri