Un director din cadrul CNAIR, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a șefului Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Florea Dascălu este acuzat de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada mai – 22 octombrie, suspectul Florea Dascălu, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială, în mod repetat, sume de bani și alte foloase (în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

Suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

Sâmbătă, procurorii au organizat un flagrant. Duminică, Florea Dascălu este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distribuie informația
Alte știri