Un drum nou va lega Oradea de comuna Nojorid, prin cartierul Grigorescu

Noul drum de legătură Oradea – Nojorid va porni din zona cartierului Grigorescu și a Parcului Industrial II, pe relația Nojorid, și va avea două ramuri. Una va ieși la intersecția cu drumul spre Livada și o a doua, în centrul Nojoridului.

Investiția, estimată la 4 milioane euro, din fonduri europene, ar urma să fie finanțată de Zona Metropolitană Oradea din fonduri comunitare în următoarea perioadă bugetară 2021 – 2027.

”Am avut discuții și am căzut de acod cu primarul Tudor Baba de la Nojorid să realizăm un nou drum de legătură între Oradea și Nojorid. Prima etapă presupune realizarea unui nou drum de legătură din zona Cartierului Grigorescu, deci Parcul Industrial II și diagonala care intră în Cartierul Grigorescu pe relația Nojorid înspre centru de comună, cu două ramuri în partea dreapta, dintre care una după Aeroport, care va ieși la intersecția cu drumul înspre Livada. De la Aeroport înspre această intersecție ne propunem să avem patru benzi de circulație, pentru că de când s-a făcut legătura între Livada și Sânnicolau Român, traficul pe acest drum a crescut foarte mult. Tocmai de aceea am vrea să se termine această porțiune de 4 benzi cu o girație. Prin urmare, vom avea o grație în față la Aeroport și o girație la finalul acestei porțiuni de 4 benzi pe drumul înspre Livada, iar atunci se va putea intra în oraș și mergând pe drumul nou în zona Cartierul Grigorescu. Celălalt braț al acestui drum ar ieși tot în dreapta cum se merge înspre Nojorid, iar drumul final ar ajunge până la relația cu Apateul,” spune edilul Ilie Bolojan.

Alte știri