Un drum subteran va face trecerea din Iosia spre Santandrei pe sub centura orasului si calea ferata

Primăria Oradea are în lucru mai multe proiecte de investiţii pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate din oraș, a anuntat primarul Ilie Bolojan.

Unul dintre acestea vizează prelungirea drumului care leagă Oradea de Sîntandrei, recent construit, astfel ca acest drum să nu mai traverseze calea ferată şi centura, aşa cum se întâmplă în prezent la intersecția dintre şoseaua de centură Oradea şi strada Cazaban.


„În girația aflată dincolo de trecerea de cale ferată, propunem executarea unui drum nou în lungime de 973 metri, care să se apropie de zona malului Crișului Repede, trecând pe sub cele două linii de cale ferată printr-un pasaj subteran, iar apoi pe sub șoseaua de centură în zona străzii Podului și să iasă în Cazaban prin spatele benzinăriei OMV și pe lângă actuala Piață Ioșia”, a declarat primarul


Această lucrare va completa noua legătură cu Sîntandrei, eliminând congestia în girația foarte importantă de lângă Piața Ioșia. Proiectul este momentan în lucru, urmând ca în primăvară, după obținerea tuturor avizelor, să fie finalizat studiul de fezabilitate.

Distribuie informația
Alte știri