Un elev din Gojdu vrea sa dea in judecata Ministerul Educatiei. Nedreptatea care i s-a facut afecteaza sute de absolventi

Tanarul care a absolvit in acest an Colegiul National Emanuil Gojdu a facut contestatie dupa ce a primit 9.25 la proba de limba si literatura romana de la Bacalaureat. Chiar daca, la recorectare a primit 9.60, nota va ramane cea initiala, pentru ca o contestatie se considera admisa numai daca exista o diferenta de 0.50 puncte intre cele doua notari.

horia onita Considerandu-se nedreptatit, Horia Oniţa, care este si preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România spune că este hotărât să dea în judecată ministerul pentru anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte.

„În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris elevul pe Facebook.

Noul ministru al educaţiei Mircea Dumitru a declarat că nici el nu înţelege pragul de 0,5.
”Personal, nici eu nu înţeleg regula. Aştept să văd plângerea şi voi discuta cu responsabilii de evaluare. Dacă nu există un argument solid, voi cere să fie eliminată această regulă”, a declarat ministrul, citat de Adevărul.

Distribuie informația
Alte știri