Un feribot cu 288 de persoane la bord, printre care și 29 cetățeni români, a luat foc în Marea Ionică

Foto: observatornews.ro

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă pe un pachebot sub pavilion italian, având la bord 288 de persoane (237 de pasageri şi 51 de membri ai echipajului), în timp ce făcea legătura între porturile grec Igoumenitsa şi italian Brindisi, a anunţat poliţia portuară elenă, transmit AFP şi Reuters.

Potrivit Ambasadei României în Republica Elenă și al Consulului Onorific al României în insula Corfu printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă: +30 210 6728875 și +30 210 6728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul număr de telefon de permanență al Ambasadei României la Atena: +30 6978996222.

Incidentul s-a produs pe pachebotul Euroferry Olympia, în Marea Ionică.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri