Un film documentar despre Revoluție, realizat în peste un deceniu de documentare, va fi difuzat vineri, la Oradea

Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, organizează vineri, 16 decembrie, de la ora 12.00, Evenimentul „89 OGLINZI SI FUM”, în care elementul central va fi difuzarea filmului documentar în prezența regizorului, Alexandru Stănescu, o odisee prin labirintul memoriei Revoluției Române și prin puzzle-ul de întâmplări și coincidențe, care încă se cer a fi descifrate.

Ne vom bucura de prezența regizorului și editorului Alexandru Stănescu care va prezenta modul în care acest film a fost realizat, pentru ca la final cei prezenți să poată intra în dialog direct cu acesta, în „sesiunea de întrebări și răspunsuri”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de instituția muzeală orădeană în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea și va fi moderat de Prof. univ. dr. habil Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Realizat în peste un deceniu de documentare, prin reportaje și interviuri, ilustrat cu imagini din arhiva TVR și arhiva Paul Cozighian, dar și cu fotografii inedite din colecțiile Andrei Bârsan, Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Agerpres, filmul acoperă momente importante din istoria anilor ’80 și își propune să străpungă perdeaua grea care tronează peste acele zile cruciale din decembrie 1989, analizând, totodată, ecourile reverberate în conștiința colectivă a posterității. Există Adevăr, cu A mare, sau doar adevărul meu și adevărul tău? Este istoria doar o metanarațiune, în slujba diferitelor tabere care își dispută nevinovăția? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele așteaptă să fie descoperite în cadrul acestui eveniment.

Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!

Distribuie informația
Alte știri