Un fost director de liceu din Bihor, audiat pentru contrabanda cu tigari. Este tatal sefei de promotie eliminata din BAC in 2015

Polițiștii din Timiș și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au facut, joi, 12 percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.  5 dintre  acestea s-au desfasurat in Bihor, in localitatile Carpinet si Stei iar una dintre  persoanele aflate in atentia anchetatorilor ar fi fostul director al Colegiului Tehnic Unirea din Stei,  Voicu Burta.   Scoala din Stei a devenit cunoscuta, in 2015  in toata tara dupa ce 108 candidaţi din cei 191 care au susţinut examenul de bacalaureat au fost eliminati. Printre ei era si fiica directorului, o eleva de nota 10 despre care profesorii aveau doar cuvinte de lauda.

Joi dimineata, familia Burta a ajuns din nou in atentia publica dupa mai multe descinderi ale politistilor din Timis care cerceteaza o retea de contrabanda cu tigari.  Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016 – 2017, bănuiții, unii dintre aceștia având calitatea de reprezentanți legali ai unor societăți comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracțional constând în eludarea obligațiilor fiscale, bazat pe comercializarea produselor din tutun, fără ca acestea să fie supuse marcării și fără a fi achitate accizele aferente acestor operațiuni, prejudiciind în acest fel bugetul de stat.

UPDATE: „Au fost percheziţii la locuinţa mea. Nu au găsit nimic. Nu ştiu nimic. Eu sunt la Berlin. Am zburat miercuri seara de pe aeroportul din Timişoara, împreună cu băiatul. Nu au ce să-mi facă, nu m-au chemat niciodată la audieri. Am o verişoară care locuieşte în Timişoara„,  le-a declarat Voicu Burta jurnalistilor care l-au contactat.

12 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Fiica directorului Burta, Alexandra, a fost elevă a Colegiului Tehnic “Unirea” din Ştei, a terminat liceul ca şefă de promoţie dar a cazut la Bac dupa ce Comisia judeţeană de Bacalaureat a propus eliminarea sa pe motiv că a fost “sursă” şi “a lăsat sa se copieze de pe foile şi lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate şi lateral”.

sursa foto: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri