Un orădean a participat la funeraliile generalului Soleimani: „Atâția oameni într-un loc eu n-am mai văzut în viața mea”

Bilanțul victimelor din orașul iranian Kerman, unde o busculadă a dus la întreruperea ceremoniei de înmormântare a generalului ucis de Statele Unite, Qassem Soleimani, s-a ridicat la 56 de morți și peste 200 de răniți, au spus autoritățile iraniene.

Potrivit stirileprotv.ro, un jurnalist originar din Oradea, plecat într-o expediție spre Tibet, se află în aceste zile în capitala Iranului, unde a asistat la ceremoniile funebre de marți.


Zoltan Pengo, jurnalist: „Atâția oameni într-un loc eu n-am mai văzut în viața mea. Mai târziu am trecut și în zona în care era manifestația asta, la turnul Azidi. E o piață imensă. Era plină de oameni. Cel puțin de ordinul multor sute de mii, poate chiar și un milion de oameni. Nimeni nu a fost ostil cu mine, dar oamenii care mergeau la manifestație păreau, așa, determinați. Ei au perceput lichidarea generalului ca un afront la adresa Iranului. M-a surprins cât de repede au reacționat autoritățile și chiar industria tipografică a făcut față. Deja și ieri dar și astăzi, am remarcat că pe extrem de multe mașini și motociclete, pe parbriz, e lipită poza lui Soleimani.”


Zoltan Pengo a pornit în călătorie ca să reediteze drumul unui cărturar ardelean până în Tibet, făcut în urmă cu 200 de ani. A stat în Iran o săptămână până la izbucnirea crizei. Acum își dorește să plece cât mai repede. Integral pe stirileprotv.ro

 

Distribuie informația
Alte știri