Un incendiu de vegetație s-a extins și a readus coșmarul în insula grecească Evia

Foto: IGSU

Un incendiu a izbucnit în insula Evia, iar un sat întreg a fost evacuat. Un incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control, sâmbătă, în centrul insulei Evia, a doua ca mărime din Grecia, autorităţile ordonând evacuarea unui sat, au anunţat pompierii, informează Reuters, conform Agerpres. 

Alimentat de vânturile puternice, focul s-a extins pe versanţii montani împăduriţi din Gaia, iar autorităţile au ordonat evacuarea satului Kremastos ca măsură de precauţie după ce flăcările au ajuns la 800 de metri de unele case.

Aproximativ 70 de pompieri se luptă cu flăcările de la sol, ajutaţi de nouă aeronave pentru stingerea incendiilor şi de patru elicoptere.

Insula Evia a fost afectată vara trecută de incendii de pădure devastatoare care au distrus aproximativ o treime din suprafaţa împădurită. Anul acesta, reprezentanții insulei speră să reatragă turiștii spre insula Evia, dând asigurări că în locul coșmarului de anul trecut, astăzi sunt plante noi și verzi, ce au acoperit cenușa neagră lăsată în urmă de flăcări. 

Sursa: dcnews.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri