Un juriu de specialisti a stabilit care e cel mai bun vin din Bihor

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime (ACCVM) a organizat, saptamana trecuta, in Cetatea Oradea, prima ediție a concursului județean de vinuri Vinum Varadinum cu scopul declarat de promovare a vinului bihorean.

In cele 47 de probe au fost inscrisi producătorii de vin din principalele centre viticole din Bihor cum ar fi: Diosig, Săcuieni, Sâniob, Sântimreu, Aleșd, Petreu, Biharia și Episcopia.

În urma jurizarii au fost acordate 4 mari medalii de aur unor vinuri din podgoriile Diosig si Alesd : FETEASCA NEAGRA, SAUVIGNON-BLANC si FETEASCA+CABERNET+MERLOT produse de Corbut dar si un Chardonnay produs de Pusztan Alexandru. S-au mai acordat 10 medalii de aur, 23 de medalii de argint si 6 medalii de bronz .

Juriul concursului a fost format din dr.ing. Dorin Popa, prim vicepreședintele Asociației degustătorilor Autorizați din România și președintele ACCV Millésime, Bogdan Bocșe senior editor la Revista de cultura și civilizația vinului Millésime, Critian Drimba cofondator al ACCVM și membru în numeroase jurii ale unor concursuri locale, Gabriel Uram CEO ReWine și Csavossy György – junior, membru și președinte al numeroase jurii ale unor concursuri locale și regionale și membru al Academiei vinului din Ungaria.

pd-0005

Distribuie informația
Alte știri