Un lider de piață în producția de motoare electrice din Japonia investește în educația universitară din Oradea

În această perioadă a cadourilor, Facultatea de Litere din cadrul Universității din Oradea a avut prilej de mare bucurie în data de 15.12.2022. În această zi, a avut loc inaugurarea sălii pentru lucrările practice ale specializărilor de limba și literatura franceză, amenajată de compania NIDEC pe baza contractului de sponsorizare 2462/08.11.2022.

Reprezentanții companiei Raul Gutin și Ligia Caojdan au fost prezenți la Facultatea de Litere și s-au întâlnit cu conducerea facultății și cu cea a Departamentului de Limba și literatura franceză-germană. Discuțiile au dus la stabilirea formelor de colaborare viitoare. Compania propune ca pe viitor să organizeze work-shopuri în vederea consilierii studenților despre piața muncii. Trebuie subliniat faptul că foarte mulți absolvenți ai Facultății de Litere sunt angajați ai companiei.

Nidec Corporation este lider de piață în producția de motoare electrice, cu o tradiție din 1973 începută în Kyoto, Japonia. Compania are o prezență globală în peste 50 de țări, prin aproximativ 300 de companii care însumează peste 145.000 de angajați. Nidec Oradea oferă servicii de producție, inginerie și suport administrativ pentru mai multe companii din grupul Nidec din Europa.

Campusul ultramodern din Oradea și-a început activitatea în 2015 și are peste 500 de angajați, cu planuri de dezvoltare. Activitățile desfășurate în Oradea acoperă o gamă profesională largă și necesită specialiști din diferite domenii. Printre acestea se regăsesc specialiștii în comunicare profesională în limbi străine, în special franceză, dar și germană.

Distribuie informația
Alte știri