Un loc 6 la Campionatul European IFAA de tir cu arcul

Campionatul European de Tir cu Arcul, indoor, organizat sub egida IFAA (International Field Archery Association), s-a încheiat cu un rezultat bun pentru arcaşii orădeni legitimaţi la Clubul Sportiv „Redpoint”, care au obţinut un onorabil loc 6 la una dintre categorii. Concursul, la care au participat 520 de sportivi din întreaga lume, a avut loc weekend-ul trecut la Budapesta.

Clubul orădean a avut în concurs doi fraţi, Marin şi Călin Darna, primul la categoria seniori compound iar cel de-al doilea la master barebow. Ţintele au fost specifice acestui tip de concurs, ţinta Flint şi ţinta cu cinci spoturi, la care se trag câte patru sau cinci săgeţi pe serie, pe durata a 12 sau 14 serii. Nivelul competiţional a crescut însă foarte mult în acest sport, astfel că însuşi campionul mondial en titre, Bertalan Zoltan, abia a ieşit pe locul 19 la acest campionat european. Prin comparaţie, Marin Darna s-a clasat pe locul 38 la categoria sa, iar Călin Darna a reuşit un onorant loc 6. „A fost o experienţă foarte utilă. Personal, sunt nemulţumit că n-am reuşit să trag la nivelul meu de pregătire, care este mult superior rezultatului obţinut, lucru verificat zilnic la antrenamente. Dar, aşa cum spunea Jigoro Kano, „ai învins – continuă, n-ai învins – continuă”, mă voi pregăti şi mai bine de acum înainte”, a declarat Marin Darna.

Pentru Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea urmează un sezon încărcat. Peste doar câteva zile clubul va participa la Campionatul Naţional de seniori şi juniori cu o delegaţie formată din şapte sportivi, la mijlocul lui martie urmeaza Campionatul Naţional de copii şi cadeţi, iar în luna mai începe şi campionatul judeţean, toate aceste activităţi fiind sprijinite şi de Consiliul Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, SCT Felix, Vitrerom, Liceul Sanitar şi Liceul Sportiv. Potrivit statisticilor oficiale, anul trecut au fost implicaţi în Campionatul Judeţean de tir cu arcul 110 sportivi, de toate vârstele şi categoriile, în creştere cu 50% faţă de anul precedent, unii dintre ei obţinând şi multiple titluri naţionale.

Mircea Stroe

Distribuie informația
Alte știri