Un mare pas înainte pentru salvarea montană. Bihorul e vizat

Foto: facebook

Salvamont România a anunţat că va continua în acest an, împreună cu Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale, implementarea noului sistem de radiocomunicaţii digitale pentru asigurarea comunicaţiilor în zonele izolate, fără acoperire cu alte sisteme sau reţele de telefonie mobilă.

Salvamontiştii din judeţele Gorj, Alba, Maramureş şi Prahova lucrează deja pe acest sistem cu terminale proprii. Salvatorii montani din judeţele Bacău, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Satu Mare şi Sibiu folosesc temporar terminalele aparţinând STS, urmând să utilizeze, la rândul lor, terminale proprii.

„Pentru salvarea montană acest proiect reprezintă un mare pas înainte, iar rezultatele bune obţinute au determinat continuarea, şi în acest an, a acestui program, pentru a asigura o acoperire cât mai bună teritorială în folosul agenţiilor specializate de intervenţie în situaţii de urgenţă care răspund la apelurile cetăţenilor efectuate la numărul de urgenţă 112”, se menţionează în postarea de pe facebook.

Alte știri