Un medic din Bihor, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, marţi, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a opt persoane.

Potrivit unui comunicat al ANI, printre cei 8 se numără și Cosma Gabriel, funcționar public în cadrul Penitenciarului Oradea.


ANI susține că acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 octombrie 2016, întrucât exercită simultan cu funcția publică de medic în cadrul Penitenciarului Oradea și funcția de administrator al unei societăți comerciale, încălcând astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.


„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se precizează în comunicat.

Distribuie informația
Alte știri