Un medic orădean revenit din misiunea în Republica Moldova, confirmat cu coronavirus

Foto: rtv.net

Unul din medicii români care s-a întors sâmbătă în țară după misiunea de două săptămâni desfășurată în Republica Moldova a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus.

El a fost  preluat cu elicopterul din Vama Albița și transportat la Oradea. Este asimptomatic și a fost internat. Informaţia a fost confirmată de secretarul de stat Raed Arafat.

„Avem, nu e nimic de ascuns avem, un singur coleg care ieri a fost testat și a fost pozitiv dar este asimptomatic și este deja la Oradea, la spital, făra nicio problemă. Restul colegilor urmează să fie testați aici și să li se comunice rezultatele cel târziu mâine după masă”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat, citat de ziaruldeiasi.ro.

Medicii și asistenții medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă au desfășurat, timp de 15 zile, activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul. Echipamentele de protecție pentru echipa medicală – combinezoane, măști, mănuși și viziere – au fost asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova și asigurarea logistică a fost realizată de doi ofițeri din cadrul IGSU.

Alte știri