Un minicartier cu case se va construi pe str. Adevărului din Oradea

Mai multe proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș,  în ședința de săptămâna trecută.

Dintre acestea, 22 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 21 au fost supuse atenției comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute în comisia CMUAT s-a numărat și propunerea de lotizare a unui teren pe str. Adevărului, în vederea construirii de locuințe unifamiliale.

ATG Investopia S.R.L a solicitat aviz Arhitect Șef pentru întocmire Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcelare teren și reglementare funcțională zonă, în vederea construirii de locuințe unifamiliale pe str. Adevărului, nr. 51 B.

Este vorba de un teren în suprafață de 4.879 mp, liber de construcții.

În urma lotizării vor rezulta cinci loturi pentru construire case și un lot reprezentând un drum privat, care va asigura accesul în zonă și la parcelele nou create.

„Comisia de Urbanism a dezbătut și aprobat posibilitatea de acces la parcele pe un drum privat, prin care, de-altfel, vor fi introduse și utilitățile necesare. Lotul adiacent străzii Adevărului va avea reglementări specifice zonei funcționale LIU, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. Restul de patru loturi vor fi grevate de regulamentul specific zonei LIL, respectiv locuințe cu regim redus de înălțime, dispuse în zone cu livezi și vii”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri