Un nou apart-hotel în centrul municipiului Oradea. Ce se mai realizează și unde?

Mai multe proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) în ședința de săptămâna trecută. Dintre acestea 18 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 20 au fost supuse atenției comisiei operative.

Printre proiectele dezbătute în comisia CMUAT s-a numărat și schimbarea destinației unui imobil în apart hotel, precum și amplasarea unor terase sezoniere pe strada Transilvaniei.

S.C Electric Mark S.R.L a solicitat aviz arhitect-șef pentru reabilitare, etajare și mansardare casă existentă și schimbare destinație în apart hotel a unui imobil situat pe strada Republicii, nr. 40 din Oradea. Apart hotelul va dispune de 13 apartamente în regim hotelier. Potrivit documentației, la demisol se va propune barul apart hotelului (crama), la etajul 1 se propun apartamente de închiriat, iar la mansardă se propun apartamente de tip loft pe întreaga înălțime a șarpantei. Se vor amenaja spații verzi pe minimum 15% din suprafața terenului. 4 locuri de parcare aferente apart hotelului se vor asigura în parcările publice amenajate din zonă.

„Recomandările comisiei au fost ca investiția proprietarilor să se integreze în frontul existent prin alinierea la cornișă și prin expresia arhitecturală”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

SC Minoserv S.R.L și S.C. Bocacip S.R.L au solicitat amplasarea unor terase pe strada Transilvaniei nr. 9 – 11. Lucrarea este la faza de Plan Urbanistic de Detaliu (PUD). Se propune amplasarea a două module de terase a câte 24 de metri pătrați fiecare, în continuarea terasei existente (La Turcu).

Potrivit proiectului, se va lăsa o distanță între module de 3 metri, iar spațiul verde rămas între module se va amenaja prin grija utilizatorilor de terase. Terasele propuse vor funcționa vara, fiind vorba despre terase sezoniere, ele vor fi închise perimetral cu panouri fixate de jardiniere. Umbrirea se va face cu umbrele din pânză în culori deschise, iar mobilierul va fi format din mese și scaune. Terasele vor avea acces din aleea pietonală existentă.

“În același timp s-a propus să se asigure o imagine coerentă și unitară a frontului comercial și de alimentație publică existent prin utilizarea unor tâmplării similare și a unei cromatici unitare”, a mai precizat arhitectul Fortiș.

Distribuie informația
Alte știri