Un nou bloc cu 10 etaje se va construi în Nufărul. Va include creșă dar și 140 de apartamente

SC Compania de Construcții Rezidențiale AG SRL a solicitat avizul arhitectului-șef pentru construirea unui imobil de locuințe colective amplasat în zona intravilană a orașului Oradea, pe strada Ion Bradu nr. 2, din cartierul Nufărul.

Se propune construirea unui imobil de locuințe colective cu creșă la parterul blocului P1, cu regim de înălțime S+P+10E, bloc ce face parte dintr-un ansamblu de locuințe colective cu funcțiuni complementare.

Astfel, se propune amenajarea a 140 de apartamente cu 2 sau 3 camere pe 10 nivele și 147 de locuri de parcare, din care 30 de locuri de parcare sunt propuse la subsol și 117 locuri de parcare la sol. Apartamentelor li se vor aloca 140 locuri de parcare, iar grădiniței/creșei i se vor aloca 7 locuri de parcare.

Acest corp de clădire face parte din etapa I, etapă în care investitorul și-a asumat realizarea spațiului pentru creșă.

Aleile pietonale și trotuarul vor fi finisate cu pavaj de dale de beton antiderapant. Accesul în casa scării se va face atât pe latura de vest a clădirii cât și pe latura de est.

„Apreciem deschiderea investitorului vis-à-vis de construirea unei creșe, deoarece este o chestiune de normalitate ca atunci când investești într-un cartier cu peste 800 de suflete să te gândești și la infrastructura socială pe care o oferi, nu doar la profitul proiectului. Este importantă asigurarea infrastructurii sociale de tipul serviciului creșă-grădiniță, deoarece aceste apartamente, în marea lor majoritate, sunt ocupate de către tineri și ne dorim să le punem la dispoziție cât mai multe servicii de acest fel”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Investitorul are în plan construirea a şase corpuri de clădire, cu locuinţe colective şi dotări de cartier.

Distribuie informația
Alte știri