Un nou blocaj la Autostrada Transilvania. Instanta obliga CNAIR să reevalueze ofertele pentru 28 km intre Suplacu de Barcău-Borș

Licitația pentru construirea lotului 2 al autostrăzii Suplacu de Barcău-Borș a fost lansată încă din august 2017. Ofertele au fost depuse în februarie 2018, iar timp de opt luni angajații Companiei de Drumuri le-au tot analizat. Câștigătorul a fost anunțat oficial în octombrie. Atunci Compania de Administrare a Infrastructurii anunța că de construcția celor 28,5 kilometri de autostradă se vor ocupa cei de la Trameco, parte din grupul Selina, pentru circa 69 de milioane de euro.

Rezultatul licitației a fost, însă, contestat de Strabag în instanță, iar magistrații de la Curtea de Apel le-au dat dreptate. Compania de Drumuri a fost obligată de instanță prin decizia din 15 ianuarie să reevalueze ofertele depuse de firmele clasate primele două locuri „de la etapa verificării admisibilităţii propunerilor financiare şi tehnice.


“Avem un nou exemplu de incompetență crasă a echipelor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care se ocupă de licitații: telenovela lotului 2 al Autostrăzii A3 Suplacu de Barcău-Borș (28,55 km între Chiribiș și Biharia)”, a postat, pe Facebook Asociatia Pro Infrastructura.


Potrivit sursei citate, CNAIR nu a cerut câștigătorului să justifice prețurile ofertei pentru aproape nicio categorie de lucrări (terasamente, poduri, pasaje, viaducte, protecția mediului, asfalt). Principalii candidați nu au inclus prețul aferent schimbării asfaltului pe perioada de garanție.
În plus, câștigătorul a pus în documentație aceiași experți prezentați și în alte contracte paralele.

Distribuie informația
Alte știri