Un nou centru de vaccinare fără programare, în Piața Emanuil Gojdu din Oradea

Direcția de Sănătate Publică Bihor, Instituția Prefectului – Județul Bihor și Primăria Municipiului Oradea au făcut demersuri pentru suplimentarea fluxurilor de vaccinare din Municipiul Oradea, prin deschiderea unui centru de vaccinare de tip modular, complet echipat, în Piața Emanuil Gojdu, între Casa de Cultură și Catedrala Ortodoxă. Amplasarea sa în zona centrală, în proximitatea stațiilor de transport public – tramvai și autobuz – permite accesul facil al persoanelor, fiind astfel posibilă efectuarea unui număr mare de vaccinări într-un timp scurt și în condiții de siguranță sanitară.

Noul centru de vaccinare se deschide sâmbătă, 15 mai şi va funcționa zilnic în intervalul orar 08.00-20.00. Va dispune de patru fluxuri de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer și două fluxuri de vaccinare cu Johnson & Johnson. Vaccinarea se poate realiza fără planificare (prezentarea la centrul de vaccinare doar cu buletinul și în limita dozelor disponibile), persoanele care doresc se pot planifica în Platforma RoVaccinare (la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/).

Pentru cele două fluxuri Johnson & Johnson, programul de funcționare, în cazul persoanelor care nu s-au planificat pe platformă, va fi zilnic, în intervalul orar 11-12 și 16-18 (similar fluxului Johnson & Johnson de la centrul drive-through din ERA SHOPPING ORADEA).

In România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este voluntară și gratuită. Vaccinarea este soluția optimă pentru revenirea la o viață normală, într-un mediu favorabil și sigur.

Distribuie informația
Alte știri