Nou columbar și soft de gestionare și administrare a locurilor de veci, obiectivele ADP Oradea pentru 2024, la Cimitirul Municipal Rulikowski  

Investițiile ADP  la Cimitirul Municipal Rulikowski au continuat și anul trecut. A fost achiziționat un soft  de gestionare și administrare a locurilor de veci, în valoare de 60.000 de euro. Programul e în teste acum, urmând a fi implementat în acest an.

 „Avem în jur de 60.000 de locuri care nu au avut niciodată o evidență clară și strictă. Am făcut cadastrarea și am achiziționat un soft care gestionează toate datele legate de cei care concesionează, sau de cei care sunt înmormântați. Când va fi implementat programul, vom putea merge direct de acasă până la mormânt cu GPS-ul. Programul le va permite oamenilor să aibă acces online la datele lor“, a declarat Liviu Andrica.

Tot anul trecut a fost finalizat primul columbar care a început să fie populat. A fost realizat pe locul fostului gard vechi al cimitirului neolog evreiesc. Valoarea totală a investiţiei pentru cele 450 de locuri s-a ridicat la 447.000 lei. ADP a întocmit deja proiectul pentru realizarea celui de-al doilea, cu o capacitate de peste 300 de locuri, care va fi amplasat langă Capela Orășenească, pe zidul cimitirului evreiesc ortodox.

De asemenea, au fost construite alte 27 de cavouri în partea dinspre Cartierul Europa. Acestea vor putea fi concesionate pe 20 de ani, iar prețurile variază între 25.000 și 35.000 de lei, în funcție de zona aleasă.

De asemenea, ADP a demarat procedurile privind realizarea proiectării unei noi porți de acces in Cimitirul Municipal Rulikowski, în zona străzii Ceyrat, lângă Lidl. În viitorul apropiat, administrația își dorește să construiască și o capelă modernă, în stil amfiteatru, pentru priveghi.

Distribuie informația
Alte știri