Un nou concert în aer liber al Filarmonicii Oradea. Invitat este violonistul Remus Rîmbu

Joi, de la ora 19.30, melomanii sunt așteptați în curtea Episcopiei Romano – Catolice, la un concert simfonic în aer liber. Evenimentul, organizat de Filarmonica de Stat Oradea, va fi condus de maestrul Romeo Rîmbu.  

Din program vor face parte lucrările: „Simfonia nr. 34 în Mi bemol major”, de M. Haydn, ,,Simfonia în la minor ”, de C. D. von Dittersdorf, ,,Valse triste, op. 44”, de J. Sibelius, ,,Introducere și rondo capriccioso”, de Ch. C. Saint-Saëns și ,,Csárdás”, de V. Monti (orchestrație: Romeo Rîmbu).

Solistul serii va fi violonistul Remus Rîmbu. Remus este student masterand la Conservatorul de Muzică din Amsterdam, la clasa profesorului Liviu Prunaru, precum și absolvent al Conservatorului de Muzică din Viena, unde a studiat vioara cu profesorul Nicolas Köeckert. În decursul anilor, a participat la diverse cursuri de măiestrie susținute de Florin Paul, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru, Nicolas Köeckert.

Debutul său pe scenele internaţionale a fost de bun augur, prin succesul repurtat în Grecia, în cadrul „Cohilia International Festival” şi ca solist al concertului orchestrei Clark College din Vancouver, SUA, susţinut în iunie 2010 şi decembrie 2015. Din anul 2012 este membru al Romanian Sinfonietta Orchestra, condusă de dirijorul Horia Andreescu.

 „La acest concert, îi așteptăm, în primul rând, pe abonații noștri, pe care îi rugăm respectuos, să își ocupe locurile până la 19.20. La fața locului, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 lei”, a precizat conducerea Filarmonicii.

Evenimentul va fi organizat, cu respectarea măsurilor și regulilor dispuse în perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19. La intrare, se va face termoscanarea spectatorilor, care vor avea obligația purtării măștilor pe durata concertului (maximum 60 de minute, fără pauză). Scaunele vor fi situate la o distanță de 2 m, iar spațiul, în care se va desfășura evenimentul, va fi delimitat. În cazul nerespectării condițiilor de participare enunțate, organizatorul își rezervă dreptul de a interzice intrarea în spațiul dedicat evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri