Un nou contract cu CSM CSU Oradea a baschetbalistului Nikola Markovic

Foto: facebook

Nikola Markovic a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. Baschetbalistul originar din Serbia va petrece cel de-al 6-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră.

Markovic a sosit la Oradea în cursul sezonului 2018/19 și i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige campionatul. El a sosit atunci de la Anwil Wlocklawek, din Polonia, formație alături de care jucase în Basketball Champions League. De la sosirea la CSM CSU Oradea, Nikola a înregistrat 203 apariții oficiale. Între acestea se numără 46 meciuri disputate în cupele europene, 135 în Liga Națională și 22 în Cupa României.

Înalt de 2.08 metri, Nikola este originar din Serbia și evoluează la pozițiile 4-5. El este un jucător polivalent, capabil să-și ajute echipe în ambele faze ale jocului. Nikola Markovic a contribuit consistent la cucerirea medaliei de bronz în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Acesta a fost principalul marcator al echipei orădene în campania 2019/20 a aceleiași întreceri.

Nikola Markovic a cucerit medalia de aur, alături de generația 1989, la Campionatul European U18 masculin – ediția 2007, desfășurat în Spania. De asemenea, a făcut parte din echipa națională a Serbiei la Campionatul European U20 din anul 2009. El are un argint cu naționala Serbiei la Jocurile Mediteraneene, respectiv un bronz la Universiada de la Kazan, ambele în 2013.

Distribuie informația
Alte știri