Un nou cutremur extrem de puternic a lovit Turcia. Zece români prinși într-o localitate devastată vor fi repatriați

Foto: cnn.com

Încă un cutremur extrem de puternic a avut loc în Turcia. Acesta a avut o magnitudine de 7,5 conform USGS. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 10 km.

Această replică vine la câteva ore după cutremurul devastator de luni dimineața, care a fost urmat de zeci de replici. Epicentrul cutremurului a fost înregistrat în provincia Kahramanmaraş. Seismul a fost resimțit puternic și în Siria – la Alep, Hama și Latakia, unde a lăsat în urmă un dezastru greu de imaginat.

În Turcia, cel mai grav afectat oraș este Gazintep, din regiunea Anatolia. Aici s-a prăbușit și un castel construit în urmă cu aproximativ 2.200 de ani. Un cutremur la fel de puternic a mai lovit Turcia în 1939, când au murit peste 30.000 de oameni.

Un grup de studenți români se afla într-o localitate afectată puternic de seismul cu magnitudinea 7,8, care a lovit, luni, Turcia, provocând sute de morţi şi răniţi, informează MAE. Guvernul României a anunțat că aceștia vor fi repatriaţi luni. Ei vor fi preluaţi la bordul aeronavei care va transporta echipe de salvatori români către Turcia.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate alte solicitări de asistență consulară în legătură cu acest cutremur sau semnalari din partea autorităților turce privind cetățeni români afectați. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competențelor legale, dacă situația o va impune.

Distribuie informația
Alte știri