Un nou drum colector pentru șoseaua de centură

Au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai investiției „Drum colector aferent drumului de centură (str. Ogorului) între str. Liviu Borcea și str. Ciheiului”.

Tronsonul va fi amenajat de-a lungul drumului de centură al municipiului Oradea, pe partea dreaptă, sensul de mers spre Borș, respectiv de la rampa pasajului denivelat între drumul de centură și drumul național DN 76, relația Deva, până la strada Ciheiului.

Drumul propus va avea rolul de a colecta străzile nou-create în zonă: Romulus Guga, Pictor Traian Goga, Ion Irimescu, Liviu Borcea, făcându-se legătura și cu cartierul Nufărului, cu DN 76 și strada Ciheiului, respectiv cu drumul comunal DC62 (Oradea-Cihei).

Va avea aproximativ 950 metri va fi împărțit în două categorii de drumuri. Una dintre aceste categorii este cea a drumurilor cu două benzi, pe care circulația se va desfășura în dublu sens, cealaltă categorie fiind cea a drumurilor cu o singură bandă cu sens unic, mai ales la intrarea şi ieşirea de pe drumul colector, pentru a nu se crea ambuteiaje în sensul giratoriu de la intersecția cu drumul care face legătura cu Deva și de la intersecția cu strada Ciheiului.

Valoarea investiției este de aproximativ 5 milioane de lei (TVA inclus), din care aproximativ 1,3 milioane este valoarea de expropriere a terenurilor și a construcțiilor din acea zonă.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni.

Distribuie informația
Alte știri