Un nou eveniment notabil al Facultății de Drept din Oradea

În data de 28 februarie 2023, orele 14, Facultatea de Drept l-a avut drept invitat, în spațiul on line al facultății, pe domnul GLEB BOGUSH, cercetător post-doctorat în domeniul Dreptului penal internațional la Universitatea din Copenhaga – Centrul de excelență pentru instanțele internaționale al Fundației naționale daneză de cercetare (iCourts). Este primul eveniment din cadrul seriilor de evenimente ale Facultății de Drept din semestrul al doilea.

Domnul Gleb Bogush a prezentat studenților, masteranzilor și tuturor celor interesați  prelegerea „Relevanța dreptului internațional penal  în contextul războiului din Ucraina”.

Profesorul Gleb Bogush a lucrat la Universitatea HSE din Moscova, Rusia, până în anul 2022. A fost bursier Alexander von Humboldt la Institutul Max Planck din Germania, iar domeniile de cercetare se axează pe Dreptul penal internațional, precum și Curtea Penală Internațională, Dreptul umanitar. Face parte din comitetul Asociației de Drept Internațional și pledează în fața Curții Penale Internaționale.

Mulțumim domnului profesor pentru interesanta expunere. Acest gen de activități au drept scop de a dezvolta dialogul între cercetători, profesori și studenți, masteranzi, doctoranzi pentru a descoperi împreună soluții într-o nouă lume bulversată de războiul din Ucraina.

Decan

Conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ

Distribuie informația
Alte știri