Un nou hotel, investiție privată de 10 milioane de euro, în Oradea

Consiliul Județean Bihor a finalizat procedura de atribuire a dreptului de superficie asupra unui teren din Municipiul Oradea pentru construirea unui hotel. Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative. 

Câștigătorul este CONSTRUCTII ERBASU S.A., singura companie care a depus ofertă în cadrul licitației lansate în luna octombrie de Consiliul Județean Bihor. Compania va plăti o redevență de 30.000 euro anual.

Hotelul este o investiție privată. Clădirea ar urma să aibă un regim de înălțime D+P+7E, cu o suprafață construită la sol de 1.280 mp. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 280 de persoane. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto și pietonal, o parcare auto cu 18 locuri și spații verzi.

Hotelul va fi construit în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, la doar cinci minute de centrul orașului. Este un amplasament potrivit, ținând cont de creșterea numărului de turiști și activitățile care se vor desfășura în acea zonă”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția se va realiza în patru faze. Prima fază a proiectului prevede realizarea documentației tehnico-economice a obiectivului de investiții, în termen de maxim 6 luni de la perfectarea Contractului de superficie. A doua fază a proiectului constă în obținerea Autorizației de construire în termen de maxim 4 luni de la data perfectării Documentației tehnico-economice.

Următoarea etapă presupune demararea construcției, în termen de maxim 1 lună de la data obținerii Autorizației de construire, iar ultima fază prevede finalizarea investiției într-o perioadă de maxim 2 ani de la data eliberării Autorizației de construire. 

Distribuie informația
Alte știri