Un nou hotel-restaurant în Oradea

Specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) au analizat zeci de proiecte complexe în cadrul ședinței de săptămâna trecută.

Dintre acestea, 25 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 19 au fost în atenția comisiei operative. Printre proiectele dezbătute în comisia CMUAT s-a numărat construirea unui hotel, dar și a unui imobil de locuințe colective.

O persoană fizică a solicitat aviz arhitect-șef pentru construire hotel restaurant în regim de înălțime Sp+P+2ET+Er și reabilitare corp vechi al clădirii existente, pe strada Gheorghe Dima, nr. 1, din Oradea. Hotelul și restaurantul se vor construi pe amplasamentul rămas liber în urma demolării unui imobil ce făcea parte dintr-o unitate de producție (panificație) din care a rămas un corp, C1, nedemolat.

Corpul nedemolat se află la colțul străzii Republicii cu strada Gheorghe Dima și a fost construit la sfârșitul secolului XIX – început de secol XX, cu funcțiune de brutărie și locuință. Între timp, brutăria a continuat să funcționeze, a fost extinsă cu mai multe corpuri pe strada Gh. Dima, iar latura de pe strada Republicii a funcționat ca locuință. Accesul în hotel se va face atât din strada Republicii cât și din strada Gh. Dima. Între clădirea nouă și cea veche se va construi un corp de legătură, care împreună cu corpul C1 va adăposti partea de hol și recepție a hotelului.

„Documentația a fost depusă pentru reavizare. În avizul anterior comisia a recomandat proiectantului atenuarea volumului nivelului tehnic și prezentarea avizului favorabil de la Direcția Județeană de Cultură Bihor. Volumetria încearcă o integrare în cadrul construit existent prin elemente de finisaj și prin raportul de plin-gol”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Distribuie informația
Alte știri