Un nou imobil de locuințe colective și un apart hotel, avizate în CMUAT

61 de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului în ședința de săptămâna trecută. Dintre acestea, 24 au fost studiate în comisia de urbanism și 37 în comisia operativă. Multe dintre ele au necesitat analize detaliate din partea membrilor comisiei, având în vedere că s-au prezentat spre avizare documentații de Planuri Urbanistice Zonale, reconversii funcționale sau parcelări de terenuri.

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a emis aviz favorabil pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) prezentat de S.C Premium David Construcții S.R.L în vederea construirii unui imobil de locuințe colective pe str. Parc I.C. Brătianu, nr. 18.

Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime P+2E+1 E retras, cu maximum 16 apartamente, care vor avea vedere către parc. Totodată, planul prevede amenajarea a 17 locuri de parcare în incinte proprii. Suprafața terenului vizat de investiție este de 598 mp.

De asemenea, comisia a acordat avizul consultativ pentru construirea unui apart hotel pe str. Ion Vidu, nr. 16 A la solicitarea S.C Saga Grains S.R.L

„Având în vedere cerințele care trebuie îndeplinite pentru astfel de zone funcționale de tip Liu,  faptul că Regulamentul Local de Urbanism prevede că pentru orice funcțiune de turism solicitată trebuie elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu, specialiștii comisiei de urbanism au solicitat beneficiarului elaborarea acestuia. Capacitatea maximă a funcțiunii turistice este de 10 camere. Totodată, comisia a solicitat asigurarea retragerii față de mejdie a jumătate din înălțimea imobilului”, a precizat Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Direcției Arhitect Șef.

Distribuie informația
Alte știri