Un nou început la Gojdu. Front comun pentru sărbătoarea Centenarului

Noul an școlar a debutat cu mari emoții la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, care îmbracă în aceste zile haine de sărbătoare, instituția școlară sărbătorind în acest an 100 de ani de înființare. În deschiderea manifestărilor s-a intonat Imnul României, urmat de o slujbă religioase.

La debutul festivităților de nou an școlar a luat cuvântul directorul Colegiului, Florin Liviu Nicoară. „În acest an, am avut la clasa a VIII-a cele mai bune rezultate din istoria școlii. De asemenea, în acest an am avut cel mai mare număr de olimpici, 60 la număr. În aceste zile, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” îmbracă o haină nouă, haina Centenarului Gojdu. Este o școală născută din calitate și trăiește din perfortmanță. Vă doresc să aveți note radical din 100”, a declarat Florin Liviu Nicoară. Au mai luat cuvântul, inspectorul școlar Felicia Oancea, reprezentantul Poliției, Ioan Borza, viceprimarul Oradiei, Florin Birta, respectiv reprezentantul părinților, Mihaela Neag.

De asemenea, președintele Consiliul Elevilor, Alexandru Trandafir în discursul său și-a îndemnat colegii să se implice în toate activitățile Centenarului Gojdu. „Rolul Consiliului Elevilor este de a facilita comunicare dintre profesori, elevi și părinți. Centenarul are nevoie de implicare din partea tuturor și o asumare din partea elevilor”, a subliniat Alexandru Trandafir.

Directorul adjunct, Anca Mile, a dat citire numele tuturor diriginților claselor V-XII. Cele care vor îndruma pașii elevilor de clasa a V-a sunt: prof. Anca Albu, Camelia Porumb și Mioara Țigan. După festivități, diriginții și-au însoțit elevii în clase, pentru prima oră de dirigenție. „De 20 ani sunt în acest colegiu. Voi, elevii, sunteți niște diamante șlefuite foarte frumos. Dar, peste opt ani veți străluci”, le-a spus Mioara Țigan elevilor din clasa a V-a C. Simbolul clasei a fost ales bufnița, deorece toți cei 30 de copii sunt înțelepți, la fel ca o bufniță.

Cristina Pușcaș

Distribuie informația
Alte știri