Un nou parc industrial în Oradea/ Anunțul primarului Florin Birta

Municipiul Oradea își extinde patrimoniul cu 18,6 hectare de teren, printr-o Hotărâre pe care Guvernul României a adoptat-o la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat primarul Florin Birta.

Terenul se află în zona Căii Sântandreiului și va fi folosit de Primăria Oradea pentru înființarea unui nou parc industrial.

Sunt convins că viitorul orașului nostru depinde atât de investițiile municipale, cât mai ales de investițiile private, capabile să genereze plus-valoare și, implicit, un nivel de trai din ce în ce mai ridicat, pentru orădeni, a declarat Birta.

În schimbul primirii acestui teren, Primăria Oradea s-a angajat să construiască un pavilion de detenţie cu 80 de locuri pentru deţinuţii cu regim semi-deschis care lucrează la gospodăria Penitenciarului Oradea, aflată în aceeași zonă.

Pe această cale, le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest demers. Mulțumesc domnului Ilie Bolojan, președinte al Consiliului Județean Bihor, domnului Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, în mandatul căruia a fost inițiat acest proiect, doamnei Alina Gorghiu, actualul ministru al Justiției, cea care a promovat acest proiect, Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și Penitenciarului Oradea pentru parteneriatul real de care au dat dovadă în relația cu Primăria Oradea și, nu în ultimul rând, Guvernului României, pentru adoptarea HG-ului.

Distribuie informația
Alte știri