Un nou pas pentru începerea lucrărilor la hotelul din vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor

Consiliul Județean Bihor a semnat contractul de constituire a dreptului de superficie asupra unui teren din Municipiul Oradea pentru construirea unui hotel,  cu firma care a câștigat licitația, CONSTRUCȚII ERBAȘU SA.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative. 

Hotelul este o investiție privată. Clădirea va avea un regim de înălțime D+P+7 etaje. Hotelul va avea o capacitate de cazare pentru cel mult 266 de persoane. Vor fi amenajate 112 camere, din care 4 pentru persoane cu dizabilități, și 14 apartamente. Hotelul va avea un restaurant, un bar, două săli de conferințe și sală de sport. Amenajările exterioare vor presupune o cale de acces auto și pietonal, o parcare auto cu 18 locuri și spații verzi.

Hotelul va fi în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, a Universității, a stadionului care se va construi, la doar cinci minute de centrul orașului. În perioada următoare, zona va deveni un hub cultural, de învățământ și sportiv, datorită investițiilor în cele trei domenii.  Numărul activităților și al turiștilor va crește și este nevoie de un hotel pentru a răspunde cererilor de cazare”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

  • Compania a predat proiectul tehnic în această săptămână, urmând să obțină autorizația de construcție și să înceapă lucrările propriu-zise, întreaga investiție având o perioadă de finalizare de 2 ani.  
Distribuie informația
Alte știri