Un nou pas spre realizarea Centrului Cultural Multifuncțional din Oradea

luni, 13 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru execuția lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional, care va fi construit în Municipiul Oradea.

Principalele spaţii ale clădirii sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1244 mp şi 1077 de locuri din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor, două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere  – spaţii cu suprafaţă totală de aproximativ 1630 mp, incluzând un spaţiu situat la demisol şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural. Vor fi amenajate, de asemenea, zone pentru alimentație publică.

Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 martie 2023, iar valoarea totală estimată a investiției este de 91.481.529,43 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 32 de luni.

Suprafața totală a amplasamentului pe care va fi edificat Centrul Cultural Multifuncțional este 17.778 mp. Clădirea va avea o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 10.450 mp şi o suprafaţă utilă totală de aproximativ 8.015 mp.

Proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin programul transfrontalier România – Ungaria. Pentru dotarea cu echipamente specifice activităților culturale și pentru amenajarea spațiilor verzi din jurul clădirii, vor fi găsite alte surse de finanțare.

Centrul Cultural Multifuncțional va fi construit în perimetrul delimitat de terenul de sport al Liceului Sportiv, Colegiul Partenie Cosma, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” – Bihor, Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, Inspectoratul Teritorial de Muncă, noul sediu al Curții de Conturi și strada Făgărașului.

Urmând să găzuiască spectacole, concerte, congrese sau conferințe, noul centru va contribui la dezvoltarea turismului cultural, științific și de afaceri în Municipiul Oradea și județul Bihor.

Proiectul Tehnic a fost realizat de compania Stefano Pozzi & Partners SRL, în urma unui concurs de proiecte.

Distribuie informația
Alte știri