Un nou pasaj subteran se va construi în Oradea/ Florin Birta: ”În 5 minute se va ajunge din centrul orașului la drumul de legătură cu autostrada”

Foto: arhiva

Un pasaj subteran destinat traficului auto va fi construit în municipiul Oradea la  intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Lăpușului pe sub strada Oneștilor.  Studiul de fezabilitate a ajuns deja pe masa consilierilor locali, iar în primăvara anului viitor proiectul va fi depus pentru a primi finanțare prin  Programul Operațional Regional.

Primarul Florin Birta a explicat că acest pasaj va face parte dintr-un coridor de trafic care va mai cuprinde  pasajul din zona străzilor Tudor Vladimirescu și Decebal și cel de la capătul străzii Lăpusului peste centura Oradea și liniile de cale ferată.

Când vor fi gata cele trei traversări, se va putea ajunge în 5 minute din centrul orașului la drumul de legatură cu autostrada, spune primarul.

Încă de când am demarat studiul de fezabilitate și proiectare a drumului de legătură dintre Oradea și autostrada A3, am căutat să găsim o ieșire din zona centrală a municipiului Oradea către autostrada.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta

Anul viitor documențația și procedura de implementare vor fi finalizate așa că, cel târziu în 2024, vor începe lucrările. Valoarea investiției este de 62 milioane lei cu TVA inclus,

Distribuie informația
Alte știri