Un nou premiu pentru artiștii orădeni. Spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR, laureat la ATELIER

EPISODUL LEAR - CV (22)

Artiștii Teatrului Regina Maria au un nou motiv de mândrie, după ce spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR a câștigat premiul pentru cea mai bună scenografie la Festivalul Internaţional de Teatru Atelier, ce s-a desfăşurat anul acesta în Baia Mare, în perioada 22 iunie – 1 iulie. Juriul, alcătuit din Cristina RUSIECKI – preşedintele juriului, Nicolae WEISZ, Emanuel PETRAN și Andrei MĂJERI, au acordat premii la următoarele categorii: CEL MAI BUN SPECTACOL, CEL MAI BUN REGIZOR, CEL MAI BUN ACTOR, CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ, CEL MAI BUN SCENOGRAF, CEL MAI BUN COREGRAF, CEL MAI BUN ONE MAN SHOW, PREMIUL PENTRU MUZICĂ DE SCENĂ şi PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI.
În urma deciziei juriului, spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL LEAR, regizat de Gavriil Pinte la Teatrului Regina Maria, a fost laureat cu premiul pentru cea mai bună scenografie. Meritul îi revine talentatei scenografe Roxana Ionescu, cea care a realizat decorul scenic şi costumele spectacolului. Roxana Ionescu câştigă astfel al doilea premiu pentru cea mai bună scenografie cu un spectacol realizat la Teatrul Regina Maria, după ce în 2014 a obţinut acest premiu la ediția a XX-a a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea pentru spectacolul ÎN INIMA NOPŢII – EPISODUL HAMELT.
Pe lista cu nominalizări la această categorie s-au numărat şi Marieta Golomehova – pentru scenografia spectacolului „EU SISIF” – regia artistică Veselka Kuncheva, PUPPET`S LAB, din Sofia (Bulgaria) şi Cristian Marin – pentru scenografia spectacolului „COLUMBINUS”, regia artistică Horia Suru, TEATRUL MUNICIPAL BAIA MARE.

Distribuie informația
Alte știri